Gemeente Tytsjerksteradiel_led_verlichting_ovl_ (002)

 

TYTSJERKSTERADIEL, 17 APRIL 2018 –

Eind 2017 is de gemeente Tytsjerksteradiel grotendeels voorzien van duurzame ledverlichting. In een paar maanden tijd zijn 1915 conventionele lampen omgebouwd naar ledlampen. Vanwege een daling van het energieverbruik weet de gemeente de CO2-uitstoot te reduceren. Door het verminderde energieverbruik zal de gemeente daarnaast gaan besparen op energiekosten.

Een deel van de 1915 conventionele lampen betrof de zogenaamde SOX-lamp. Ledverlichting is vele malen zuiniger dan deze traditionele lamp en zorgt voor een reductie van de CO2-uitstoot. De SOX-lampen zijn dan ook vervangen door zogenaamde Saled-LED LS-S. Verbetering van het milieu en energiebesparing Afvalstoffen die doorgaans vrijkomen bij het opwekken van energie – zoals CO2 – hebben een slechte invloed op het milieu. De maatregelen die installateur Ziut in opdracht van de gemeente heeft getroffen zullen jaarlijks leiden tot een forse energiebesparing. Hierdoor zal de CO2-uitstoot – naar schatting – worden gereduceerd met 57.128 kg per jaar. Door de daling van het energieverbruik zal de gemeente daarnaast fors gaan besparen op energiekosten. De gemeente Tytsjerksteradiel is tevreden met dit beoogde resultaat en hoopt in de toekomst meer te kunnen bijdragen aan een beter milieu.

2200K kleurtemperatuur De gemeente Tytsjerksteradiel kiest in het buitengebied bewust voor ledverlichting met een kleurtemperatuur van 2200K. Dit type licht heeft een minimaal blauw component, waardoor het meer natuurvriendelijk is.
https://ziut.nl/
https://www.saled.nl/nl/
https://www.tytsjerksteradiel.nl/